parallax background

Dr. Tavuk Hakkında

Dr.Tavuk Kimdir?


Dr.Grup şirketleri; 2011 yılında Dr.Piliç markasıyla girdiği beyaz et sektörüne, 2014 yılında yenisini ekleyerek Dr.Tavuk markasını kurdu. Adapazarı’nda %100 elle kesim, gerçek kuru yolma sloganıyla yola çıkan Dr.Tavuk; kuru yolma tekniği ile Türkiye’de bir ilke imza atarak; elektrik şoku uygulanmadan tek tek elle besmele çekilerek İslami usüllere uygun olarak kesilen, köy tavuğu doğallığını ve lezzetini tamamen doğal yemlerle (mısır,buğday) yetiştirdiği piliçleri siz değerli tüketicilere sundu. Çevreye, tüketicisine, milletine ve ülkesine karşı sorumluluk bilinci ile hareket eden Dr.Tavuk; bu doğrultuda sizlere layık olmak için üretimine bu hassasiyetle devam etmektedir.

Piliç yumurtadan çıktıktan sonra başlayan üretim sürecinde hayvansal atıklar içermeyen (kan-kemik-hayvansal gıda vb.) mısır, buğday gibi yemlerle beslenen, gelişimini tamamlayan canlı tavuklar; Dr. Tavuk’un Adapazarı’ndaki kesimhanesine nakledilir. Burada tavukları bayıltmak amacı ile ELEKTROŞOK VERILMEZ. Hem dinen hem de sağlık açısından temizlik şartlarını yerine getirmiş deneyimli kasaplar tarafından her piliç tek tek elle ve besmele çekilerek, islami usullere uygun kesilir. Kesimhanemiz KURUYOLMA sistemi üzerine kuruludur ve hijyene çok özen göstermektedir.
Piliç yumurtadan çıktıktan sonra başlayan üretim sürecinde hayvansal atıklar içermeyen (kan-kemik-hayvansal gıda vb.) mısır, buğday gibi yemlerle beslenen, gelişimini tamamlayan canlı tavuklar; Dr. Tavuk’un Adapazarı’ndaki kesimhanesine nakledilir. Burada tavukları bayıltmak amacı ile ELEKTROŞOK VERILMEZ. Hem dinen hem de sağlık açısından temizlik şartlarını yerine getirmiş deneyimli kasaplar tarafından her piliç tek tek elle ve besmele çekilerek, islami usullere uygun kesilir. Kesimhanemiz KURUYOLMA sistemi üzerine kuruludur ve hijyene çok özen göstermektedir.

drtavuk-onay-belgesi
drtavuk-helal-sertifikası-2016

Tüy yolma işlemini kolaylaştıran, fakat dinimizce uygun görülmeyen; tavukların toplu olarak haşlama kazanına sokularak veya sıcak su püskürtülerek ya da buhar sistemi gibi farklı sistemler kullanılarak tüy yumuşatma işleminin gerçekleştirilmesi sulu yolumdur ve bu sistemde tavukların tüylerinde birikmiş kan, pislik, toz gibi zararlı maddeler tavuk etine karışmakta ve içine işleyerek etin NECİS (temiz olmayan, pis) olması demektir. Dinen de bu uygun değildir.

Dr. Tavuk kesimhanesinde özel geliştirilen rüzgar sistemli makinalarla tüyler tek tek, sıcak su ile kesinlikle temas etmeden yolunup (bu işleme KURU YOLMA denilmekte ve HELAL KESİM olarak kabul görmektedir.) soğuk odalarda hava soğutma sistemi ile dinlendirilmektedir.

Bu şekilde kesilen tavuklar kimyasal ve katkı maddeleri olmayan, besin değeri yüksek, doğal görüntü ve dokusu bozulmamış SAĞLIKLI ve HELAL ürünlerimizi frigolu araçlarımızla günlük olarak kasap ve marketlerinize ulaştırıyoruz. Afiyet Olsun...


MİSYONUMUZ


Biz DR TAVUK olarak kuruluş amacımız Türkiye’de sağlıklı ve lezzetli tavuk denildiğinde ilk akla gelen marka olmak ve mümkün olan en kısa zamanda Türkiye’nin en ücra köşelerini dahi bu markayla buluşturmaktır.

VİZYONUMUZ


Biz DR TAVUK olarak doğal tavuk üretimde dünya standardında olan üretimimizi yurtdışına da taşıyarak kendi alanımızda bir dünya markası haline gelmek ve ülke ekonomisine artı değer katmak hedefimizdir.